Masáže Jánaský

Máte-li zájem dozvědět se novinky či podrobnosti o masážních procedurách, kterými se zabývám, tak jste zde správně. Tento blog vám má poskytnout podrobný náhled do světa masáží a do služeb, které nabízím. Chci vám zde zprostředkovat zajímavosti, ale také novinky z oblasti wellness procedur.

Pokud se mne chcete dotázat na cokoliv z oblasti masáží či mé osoby, tak mne můžete kontaktovat pomocí informací, které naleznete na stránce s kontakty. Můžete také využít možnosti psaní komentářů pod články v blogu a vést tak diskusi na specifické téma, nebo si můžete rovnou jednu z procedur, které poskytuji objednat v sekci poukazy, kde si vyplníte a objednáte dárkový poukaz na masáž.

A pokud se vám zalíbí některý ze zde zveřejněných textů, tak ho můžete i sdílet s přáteli či veřejností.

Vzkazy:
ochrana
Odeslat vzkaz
Středa
31.
srpen

Co je dobré vědět před návštěvou maséra

Kategorie: Informace k masážím, Komentáře: povoleny - 0

Je několik věcí, které by měl člověk znát před tím, než půjde na masáž. Jsou zde faktory, které mají vliv na účinek masáže a na její výsledek. Rozhodně není dobré navštívit maséra v případě, že na člověka působí alkohol a jiné omamné látky nebo pokud je užil nedlouho před masáží. Jsou zde také další věci, kterých bychom se měli vyvarovat po masáži apod. Na některé z těchto důležitých věcí se podíváme nyní podrobněji.

Co dělat před masáží:

  1. Nepít alkohol a neužívat žádné jiné omamné látky. Na léky prosím dopředu upozorněte maséra
  2. Minimálně 1 hodinu před masáží nic nejezte.
  3. Nechoďte na masáž, pokud trpíte zánětlivým onemocněním nebo i nachlazením. Při masáži dochází k silnému prokrvení orgánů a začínající nemoc se potom může výrazně urychlit a mohou se umocnit její účinky.

Co dělat po masáži:

  1. Dodržujte pitní režim, aby docházelo k vyplavování toxinů z těla a tím k vyčištění organismu.
  2. Být teple oblečený, aby nedošlo k prochladnutí uvolněných svalů.
  3. Relaxovat, nedělat fyzicky náročné věci.

Jak často chodit na masáž:

Co se týká frekvence, neexistuje žádný návod, jak často se nechat masírovat, vždy jde o individuální záležitost. Obecně platí pouze, že celkový pozitivní efekt přináší pravidelnost. Jestli jednou týdně, nebo jednou měsíčně závisí na celé řadě faktorů. Proto by si měl každý z nás najít své optimální řešení, tak aby cítil, že mu daná frekvence masáží plně vyhovuje po všech stránkách.

Chodit na masáže se doporučuje z počátku častěji a pak 1x měsíčně udržovat interval, aby nedocházelo k tuhnutí svalů kolem páteře a později dalším komplikacím.

HODNOCENÍ: