Masáže Jánaský

Máte-li zájem dozvědět se novinky či podrobnosti o masážních procedurách, kterými se zabývám, tak jste zde správně. Tento blog vám má poskytnout podrobný náhled do světa masáží a do služeb, které nabízím. Chci vám zde zprostředkovat zajímavosti, ale také novinky z oblasti wellness procedur.

Pokud se mne chcete dotázat na cokoliv z oblasti masáží či mé osoby, tak mne můžete kontaktovat pomocí informací, které naleznete na stránce s kontakty. Můžete také využít možnosti psaní komentářů pod články v blogu a vést tak diskusi na specifické téma, nebo si můžete rovnou jednu z procedur, které poskytuji objednat v sekci poukazy, kde si vyplníte a objednáte dárkový poukaz na masáž.

A pokud se vám zalíbí některý ze zde zveřejněných textů, tak ho můžete i sdílet s přáteli či veřejností.

Vzkazy:
ochrana
Odeslat vzkaz
Středa
31.
srpen

Význam masáže pro člověka

Kategorie: Informace k masážím, Komentáře: povoleny - 0

Masáž je bezpochyby nejstarší formou terapie, je známa již po tisíce let, takže není třeba zdůvodňovat její účinnost pro zdraví a regeneraci organismu. Vedle formy uvolnění napětí ve svalech má ještě mnoho dalších a pozitivních fyziologických účinků. Účinná masáž povzbuzuje cirkulaci tělesných tekutin v celém těle a zlepšuje přísun živin k masírovaným oblastem.

Masáž působí na povrch těla. Prováděním masérských hmatů dochází k překrvení, zčervenání až zarudnutí kůže. Zvyšuje se výživa buněk a jejich činnost. Pokožka se stává vláčnou, pružnou, pevnou a tolik nepodléhá tvorbě vrásek. Je odolnější vůči povětrnostním vlivům, slunci, dešti, mrazu. Masáží může být kladně ovlivňována jen zdravá, čistá a neporušená kůže.

Masáž má dobrý vliv i na klouby. Zvyšuje a udržuje jejich pohyblivost. U lidí s nedostatkem pohybu je funkce kloubů snížena.

Masáž působí na celkové zlepšení krevního a mízního oběhu. Usnadňuje vyplavování zplodin, které vznikají ve svalech po tělesné námaze, a tím urychluje odstranění pocitu únavy.

Masáž má vliv na nervovou soustavu, mírná a pomalá masáž uklidňuje a naopak silnější, rychlá, vydatná masáž působí dráždivě.

Masáží lze dráždit nebo tlumit i hluboké receptory. Přes ně pak lze reflexně ovlivňovat i centrální nervovou soustavu.

Masáže působí nejen na tělo fyzické, ale současně ovlivňují i tělo emocionální a mentální. Při masáži se vyrovnává energie jednotlivých energetických center a dochází i k celkovému posílení aury člověka.

HODNOCENÍ: